“Het Jeugdkabinet is hier, want met carnaval heb je veel plezier”

Dat waren de woorden van het eerste Jeugdkabinet van c.v. De Platte Knip sinds 1989! Prinses Suus, Prins Timo, pages Lidewij en Anouk en natuurlijk de hofdames Doris en Lisa; dat zijn de namen die vorig jaar gezamenlijk vanuit basisschool Brakkenstein het Jeugdkabinet van c.v. de Platte Knip vormden.

Het was spannend om voor de eerste keer in jaren weer een Jeugdkabinet te hebben. Dankzij de tomeloze inzet van vele verschillende mensen stonden zij vorig jaar op verschillende podia als een volwaardig kabinet, met alle pracht en praal die daarbij hoort. Van sociale bezoeken tot aan volle feestzalen, van de basisschool tot aan het Roomsch Leven; overal waren deze 6 jongelui van de partij. Daar waar ze kwamen, werden ze met open armen ontvangen en gingen ze voorop in menig polonaise. Wat een feest was dat én wat waren ze goed !!!

Ook dit jaar hopen we weer dat het Jeugdkabinet net zoveel plezier gaat hebben als het Jeugdkabinet van 2019.

Eind november zijn ex- prinsen Sjoerd, Wilco en Sander langs basisschool Brakkenstein gegaan om aan te kondigen, dat er ook komend carnavalsseizoen weer een Jeugdkabinet gevormd kan worden. Iedereen in groep 8 van basisschool Brakkenstein kan zich opgeven en krijgt dan een plekje in het Jeugdkabinet ! Er zijn immers voldoende rollen te verdelen ! Natuurlijk een Prins en/of Prinses, maar je kunt ook denken aan een President, een nar of misschien wel een opperschenker die voor de limonade zorgt. Kortom, het zal in ieder geval een onvergetelijke tijd worden voor deze kinderen, want ……… jong geleerd is oud gedaan!

 Dus, als u het Jeugdkabinet tijdens carnaval langs ziet komen, neem dan even de tijd om te zwaaien en liever nog ….. sluit aan bij de polonaise waarin zij zeker voorop zullen gaan!

Een 3x maal krachtig alaaf

Commissie Jeugdkabinet