Prins(es) carnaval in het Knippenstekkie

De Prins(es) Carnaval van het Knippenstekkie neemt een speciale plaats in binnen de Nijmeegse carnavalsgebeuren.

Die geschiedenis gaat een stuk terug, maar het is een feit dat onze Prins(es) van Brakkenstein niet meer weg te denken is. Uiteraard kan niet iedereen Prins(es) worden, er zijn een paar eisen die gesteld worden.

Zo moet de Prins(es) onder andere middels werk of verenigingsleven verbonden zijn aan Brakkenstein of daar woonachtig zijn. Soms zijn het bekende Brakkensteiners, maar dat hoeft niet.

Het streven is, om elk jaar een andere Prins(es) te hebben. En dat lukt tot nu toe iedere keer. Vele ex-Prins(ess)en blijven lid van de vereniging. En dat zorgt weer voor extra senatoren, wat de basis van de vereniging is.

Overigens is de Prins(es) officieel Prins(es) carnaval van Brakkenstein en kan elke organisatie een beroep op hem doen. Uiteraard met steun van C.V. “de Platte Knip”.

Sinds het carnaval van 2018-2019 hebben we voor het eerst een Prinses gehad die het carnaval heeft aangevoerd. In de rijke historie die C.V. “de Platte Knip” kent is dit nog niet eerder geweest. Wellicht zullen er in de toekomst nog meer Prinsessen volgen.