Beste Narren en  Narrinnen,

Welkom in het Knippenstekkie,
Mag ik mij even aan u voorstellen als de nieuwe Prins Stan d’n Eerste

Even iets over mij en over mijn kabinet ter introductie

Stan is mijn voornaam. 52 jaar oud en al bijna 16 jaar gelukkig getrouwd met mijn lieve vrouw Marijke, mijn steun en toeverlaat. Vader van 2 kinderen, Teun is 18 en Abel is 16. Wij wonen niet in Brakkenstein maar nu nog aan de Hatertseweg in Nijmegen. Binnenkort gaan wij een nieuw huis betrekken in het mooie nieuwe Koningsdaal in Nijmegen, net naast de Oversteek maar natuurlijk wel aan de Nijmeegse kant!

Ik ben al 20 jaar zelfstandig ondernemer met een bouw- klus- en bouwadvies bedrijf. Vele klanten van mij bevinden zich hier in Brakkenstein. Doordat mijn vrouw hoofdkostwinner is zorg ik voor alle huishoudelijke zaken als: Wassen, strijken, boodschappen doen, koken, etc. Daarnaast probeer ik onze twee pubers op het rechte spoor te houden.

Mijn grote hobby is motorrijden. Ik rijd op een Ducati Multistrada dark black. Een andere passie is wijn. Een mooi glas rode wijn maakt me altijd blij. Van jongs af aan drink ik altijd een wijntje bij het eten. Ik zoek graag de gezelligheid op en ben daarom ook vaak te vinden in café de Muts. ’s Zomers ben ik vaak onderweg met onze camper, in Nederland natuurlijk maar in vakanties (onderwijs) ook in het warme Zuiden.

Nu iets meer over mijn kabinet,

Jeanine is mijn hofdame, bijna zestig, en is al dertig jaar samen met mijn broer Ted. Zij demonstreert voor een bedrijf diverse producten in supermarkten. Jeanine en Ted wonen al meer dan 25 jaar hier in Brakkenstein aan de Kanunnik van Osstraat 49 wat nu dan ook de prinsenresidentie is.

Ted is mijn broer, adjudant 1 en inmiddels zestig. Hij is gestopt met zijn computerbedrijf en is op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Paul is mijn andere adjudant. Hij is in 2016 prins geweest hier en ik heb hem gevraagd dit jaar mijn adjudant te willen zijn.

Wij willen met z’n vieren proberen het carnaval van het jaar 2020 tot een leuk en gezellig festijn te maken, samen met jullie, laten we met z’n allen zo een mooi feest bouwen, dat we over 10 jaar nog zeggen: weet je nog toen in 2020, wat was dat een topjaar. Dit moeten de mooiste dagen worden die we kunnen beleven , op naar het feestgedruis,  Muziek!!

Prinsenkabinet Prins Stan I

Prinsenkabinet Prins Stan I v.l.n.r. Adjudant Ted, Hofdame Jeanine, Prins Stan I en Adjudant Paul.

Proclamatie Prins Stan I

Proclamatie Zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Stan d’n Eerste bij gratie van mijn kabinet en alle Brakkesteiners. In 2020 heerser over de heerlijkheden van het carnavalsrijk het Knippenstekkie, proclameer hierbij het volgende:

Ten 11e:   Als geen Brakkensteiner van geboorte zijnde lukt het me toch regelmatig om Brakkenstein half brak te verlaten.

Ten 10e:   Brakkenstein heeft mijn hart gestolen door aardige mensen en het dorpse karakter van deze wijk, waar iedereen zich welkom voelt!!

Ten 9e      Samen met jullie, de Prins van Lent en ons Knotsenburg gaan we met z’n allen lol beleven.

Ten 8e      De prinsen residentie is wel alhier gevestigd in ons eigen Knippenstekkie.

Ten 7e      De senaat, raad van elf en de president beloven elk jaar weer trouw dat u bij de Platte Knip weer in de watten wordt gelegd!

Ten 6e      Als prins zal ik mij op meerdere plekken vertonen, bij de zieken, bij ouderen, in meerdere horeca gelegenheden maar ook op scholen en buurtcentra.

Ten 5e      Met aan mijn zijde de adjudanten: broer Ted en vriend Paul en als hofdame schone zus Jeanine is voor ons de carnaval helemaal af en zijn wij er klaar voor!!

Ten 4e      Carnaval is een feest voor jong en oud, arm en rijk, dus iedereen die meedoet is voor ons gelijk.

Ten 3e    De Brakkensteinse optocht is steeds weer een feest voor het oog. Mensen hou ook dit jaar de eer weer hoog!

Ten 2e    Vergeet de tijd en vier feest met elkaar dan wordt dit een knaller van een carnavalsjaar!

Ten 1e     Nu het carnaval binnenkort gaat beginnen wil ik iedereen bedanken die hier aanwezig is voor jullie belangstelling en rest mij jullie een tof carnaval te wensen. Wij zijn er klaar voor en rekenen op een geweldig feest !!!

Aldus gegeven te Brakkenstein, 24 januari 2020 en eindigend met het motto:

Carnaval duurt maar even maar denk aan deze fijne tijd de rest van je leven

Prins Stan I